UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Хмельницькій області спалах коронавірусу: 76 інфікованих в психоневрологічному інтернаті

П’ятеро хворих госпіталізували до найближчої лікарні.

У Кривчицькому психоневрологічному інтернаті, що в Хмельницькій області, стався спалах коронавірусу. Там зафіксували 76 нових заражених, повідомляє пресслужба Хмельницької ОДА.

«Протягом останньої доби у 76 осіб, що перебувають у цьому інтернаті, лабораторно підтверджено захворювання на COVID-19. 5 з них уже госпіталізовано до Хмельницької інфекційної лікарні. З метою напрацювання рішень щодо локалізації цього спалаху сьогодні увечері було скликано позачергове засідання обласної ТЕБ і НС, у ході якого вирішено здійснити виїзд до закладу», — йдеться в повідомленні.

Наразі встановлюються обставини, що спричинили спалах, вирішується питання щодо заходів, які необхідно вжити, аби запобігти подальшому поширенню хвороби серед мешканців прилеглих сіл, а також питання щодо організації надання медичної допомоги хворим та їх можливої подальшої госпіталізації до лікувальних закладів. 

Читайте також: МОЗ: Показник активних хворих на коронавірус перевищив норму

Раніше дослідники Київської школи економіки (KSE), які 25 червня представили оновлені дані епідеміологічної моделі поширення COVID-19, заявили, що загальна кількість випадків зараження коронавірусом COVID-19 в Україні в даний час складає близько 150 тисяч осіб проти 40 тисяч офіційно підтверджених.

Нагадаємо, за останній тиждень епідеміологічна ситуація в Україні погіршилася, кількість нових випадків інфікування щодня зростає. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив цю тенденцію  небажанням українців дотримуватися правил профілактики коронавірусу.