UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Херсонському СІЗО російські військові вбили ув’язненого та взяли в полон чотирьох людей

Прокуратура вже здійснює досудове розслідування.

Військові РФ вбили одного з ув’язнених в Херсонському слідчому ізоляторі та взяли в полон чотирьох людей, серед яких виконувач обов’язків начальника СІЗО та начальник оперативного відділу. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора у Facebook.

Згідно з даними слідства, здійснити злочини окупантам допоміг начальник колонії, що став колаборантом.

“11 травня 2022 року військовослужбовці РФ спільно з начальником колонії, який підозрюється у держзраді, необґрунтовано застосували вогнепальну зброю до ув’язнених та засуджених, що утримуються в Херсонському слідчому ізоляторі. Вбито одного з ув’язнених”, — йдеться в повідомленні.

У Офісі Генпрокурора зазначили, що за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури наразі здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаними з умисним вбивством. Проводяться слідчі дії для швидкого, повного й неупередженого вивчення обставин.

Раніше радник голови ОП Михайло Подоляк прокоментував прохання херсонських колаборантів до диктатора Владіміра Путіна про "приєднання" області до РФ.