UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Херсонській області загарбники перестали довіряти колаборантам, на їхні посади ставлять людей з ОРДЛО

Фейкову «обласну адміністрацію» окупанти «підсилюють» зовнішніми кадрами.

Російські загарбники перестали довіряти колаборантам у Херсонській області, а на їхні посади ставлять людей з ОРДЛО. Про це повідомив перший заступник голови облради Херсона Юрій Соболевський.

«Ще на день ближче до звільнення Херсонщини. Провали окупаційної влади у її спробах зламати мешканців, зламати їхню любов до України, суттєво підірвали довіру орків до тих колаборантів, які мали стати "обласною владою" та організовувати нове життя у форматі русского міра. Тому вже зараз ми спостерігаємо процес їхнього фізичного заміщення та відкрите зміщення центрів прийняття рішень у Херсонській області», - йдеться у повідомленні.

За словами Соболевського, фейкову «обласну адміністрацію» окупанти «підсилюють» зовнішніми кадрами з території окупованої незаконними збройними формуваннями «ЛДНР», а офіс партії «Єдина Росія» починає жити самостійним життям, переходячи від «гуманітарної допомоги» до організації прийомів офіційних візитів російських посадових осіб та депутатів, масових (поки що на 30-40 людей) заходів та формування політики в області.  

«Причому роблять це не особливо зважаючи на позицію обласної адміністрації. Павуки у банці вже почали кусати один одного», - заявив Соболевський.

Він також додав, що розуміння нежиттєздатності всієї цієї системи з'являється вже й у тих, хто поспішив зрадити свій народ. Багато «зрадників» уже починають намагатися знайти вихід із цієї ситуації, насамперед щоб уникнути кримінальної відповідальності після звільнення області.

Читайте також: На Херсонському напрямку ЗСУ просунулися ще на 5 кілометрів — ОВА

Раніше повідомлялося, що у Херсонській області ватажки окупаційної влади пересуваються з великою кількістю охорони, оскільки бояться за власне життя через спротив з боку місцевого населення

На відміну від повзучої окупації ОРДЛО, яка розтягнулася на довгих вісім років, Херсонщину і Запоріжжя Кремль намагається брутально підім’яти під себе за лічені тижні. Чи усвідомлює це українська влада? Чи все робить для того, щоб допомогти людям не просто дочекатися ЗСУ, а вижити, не зламатися та наближати нашу спільну перемогу? Чи достатньо лише слова президента для того, щоб державна машина сформувала чітку політику щодо жителів тимчасово окупованих територій?

Подробиці в матеріалі Олександра Неберикута та Олександра Клюжева «ОКУПОВАНІ: як вижити під пресом агресора, який зайняв твоє місто?».