UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Херсоні затримали жінку, яка допомагала росіянам проводити псевдореферендум

Жінка вимагала ставити «галочку» за потрібну відмітку у «бюлетенях».

Правоохоронці затримали у Херсоні жінку, яку звинувачують в організації «референдуму» за вихід окупованих території зі складу України. Наразі вона знаходиться за ґратами.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора, підозрювана добровільно погодилася на співпрацю з представниками держави-агресора. Вона брала участь у проведенні організованого окупаційною владою так званого «референдуму» щодо виходу зі складу України та приєднання до РФ тимчасово окупованої території Херсонської області.

Читайте також: Названо прізвища зрадників, що беруть участь у псевдовиборах на окупованих Росією територіях

За інформацією слідчих, із 23 по 27 вересня 2022 року як членкиня незаконно створеної у Херсоні «дільничної виборчої комісії» вона обходила домівки мешканців Корабельного району та збирала голоси, вимагаючи від них поставити потрібну відмітку у «бюлетенях».

«Після завершення псевдоволевиявлення вона передала бюлетені військовим РФ для подальшої фальсифікації результатів так званого голосування, за що отримала «винагороду» у рублях», - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, ДБР затримало та повідомило про підозру колаборанту, який працював на окупантів у Херсоні, а згодом вирішив приєднатися до Збройних сил України.