UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Херсоні та області відновили зв'язок – Держспецзв'язку

Йдеться як про відновлення зв'язку всіх українських операторів, так і про фіксований зв'язок.

У Херсоні та області відновили зв'язок усіх українських операторів. Про це повідомив голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь, передає «Інтерфакс-Україна». За його словами, ремонтникам довелося чекати три дні, поки з'явилася можливість розпочати ремонт магістрального каналу.

«Станом на ранок сьогодні всі оператори мобільного зв'язку, використовуючи резервні канали живлення, відновили зв'язок у Херсоні та області. Кілька годин тому також було відновлено фіксований зв'язок», – заявив Щиголь під час брифінгу.

Зв'язок у Херсонській області, як і в частині Запорізької, зник 30 квітня. Причиною стали обриви волоконно-оптичних магістральних ліній та відключення від електропостачання обладнання операторів у цих регіонах.

Читайте також: Держспецзв’язку попереджає про нову кібератаку на державні органи

Раніше британська розвідка повідомляла, що заяви Росії про переведення окупованого нею Херсона на російську валюту свідчать про наміри окупантів закріпитися політично та економічно в цьому регіоні на довгострокову перспективу. При цьому в розвідці Британії вважають, що закріплення РФ у Херсоні допоможе їй просуватися на північ і захід.

Своєю чергою у ГУР МОУ зазначили, що український опір у Херсоні може зруйнувати плани Росії щодо створення «народної республіки». Проте російська влада спробує будь-якими методами провести так званий «референдум».