UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Херсоні спалили будинок секретарки міськради

Жінка каже, що її планують вбити.

В окупованому Росією Херсоні невідомі люди спалили будинок секретарки Херсонської міської ради Галини Лугової, розташований в передмісті. Як повідомляє "Суспільне", жінка підозрює, що її збираються фізично знищити.

В передмістя Херсона Антонівка з першого дня вторгнення російських військ було в епіцентрі боїв. Сімя потрапила під обстріл ще 24 лютого і з поспіхом покинула дім. За будинком наглядали сусіди, вчора вони почули, як хтось розбив вікно і на підлогу впало щось важке.

"Сусіди вийшли і бачили, як двоє осіб уже бігли від будинку. Ці люди кинули щось у вікно, якусь вибухову речовину. Все життя покладено у цей будинок, я його будувала власними руками з чоловіком. Ми нікого не винаймали… Це навмисно було. Тепер, думаю, я в списку просто на фізичне знищення", - сказала секретарка міськради.

Зазначимо, що Херсон з першого дня війни чинить опір російським окупантам. Попри присутність в місті ворожих військ, мешканці виходять на акції протесту під гаслами "Херсон - це Україна". Саме місто знаходиться в блокаді, виїхати з нього неможливо.

Напередодні окупанти намагались провести псевдореферендум із проголошення "Херсонської Народної Республіки" та насадити свою адміністрацію, однак їхні плани зазнали краху.