UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Харкові затримали поліцейського за «продаж» посади у ДБР

Свої «послуги» поліцейський оцінив у 5 тисяч доларів.

Співробітника одного з районних управлінь Національної поліції в Харкові затримали за підозрою у хабарництві. За даними слідства, поліцейський «продавав» посаду в Державному бюро розслідувань за 5 тисяч доларів, повідомили в ДБР.

У відомстві уточнили, що підозрюваний запевнив знайомого, що у нього є зв'язки в конкурсній комісії ДБР, і пообіцяв посприяти в отриманні посади в одному з підрозділів Територіального управління Бюро в Полтаві.

27 травня при передачі поліцейському першої частини хабара - 2,5 тисячі доларів - його затримали. Дії правоохоронця кваліфікували як отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу). Якщо провину підозрюваного доведуть в суді, йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з трирічним забороною займати ряд посад і займатися деякими видами діяльності. Не виключена конфіскація майна.

Операцію провели слідчі Теоруправленія ДБР у Полтаві за оперативної підтримки внутрішньої безпеки Нацполіціі і під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Читайте також: Посаду голови Кіровоградської ОДА намагалися продати за 3,5 млн доларів

Улітку 2020 року в Харкові було затримано двох киян, які «торгували» державними посадами, прикриваючись знайомствами з представниками вищого політичного керівництва країни. Призначення на посаду голови Харківської ОДА зловмисники оцінили в 1 млн доларів, а посаду голови обласного управління Державної податкової служби - в 100 тисяч доларів.

Підозрюваним інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу).