UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Харкові «замінували» одразу чотири школи — довелося евакуювати понад тисячу людей

На більш ніж 9 тисячах квадратних метрів площі вибухівки так і не виявили

Поліція Харкова отримала повідомлення про замінування міської школи №11. Як виявилося згодом — хибне. Про це повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції у Харківській області.

Саме повідомлення про нібито встановлену вибухівку було передано правоохоронцям о 13:01, у середу, 10 листопада. Але зловмисник не став уточнювати про яку саме одинадцяту школу йдеться: спеціалізовану з поглибленим вивченням окремих предметів, музичну, санаторну школу-інтернат або ДЮСШ. Через це поліція змушена була перевірити та убезпечити всі чотири навчальні заклади, які носять один і той самий номер.

«Фахівці обстежили понад 9 тисяч кв. метрів приміщень та прилеглої території, евакуювали 1 374 особи. Жодних вибухових пристроїв не виявлено», — йдеться у повідомленні.

Інформація зареєстрована в Єдиному обліку заяв та повідомлень, вирішується питання кваліфікації за Кримінальним кодексом України. Правоохоронці вживають заходів, щоб встановити особу лжемінера.

Читайте також: Чорнобильську АЕС "замінували": підозрюють сталкерів

Це вже не перше повідомлення останнім часом через яке евакуювали сотні людей. Раніше поліція Харкова та сапери перевірили інформацію про мінування двох торгових центрів. Правоохоронці оглянули майже 39 тис. кв. метрів приміщень та понад 1 тис. кв. метрів прилеглої території, евакуювали понад 5100 осіб.