UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Харкові закінчилися койкомісця для хворих на коронавірус

Місто звернулося в МОЗ для повернення в реєстр «ковідних» лікарень дві медустанови

Харківська міська рада звернулася до МОЗ з проханням повернути до реєстру лікарень, призначених для лікування хворих на коронавірус, ще два медичних заклади. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Потужності трьох лікарень (які зараз використовуються для лікування хворих з ковідом — ред.) ми вже повністю використали. Розширити ліжковий фонд можна тільки за рахунок тих медустанов, в яких вже є ліжка для пацієнтів з коронавірусом. Тому ми подали пропозицію до Харківської облдержадміністрації, а вони звернуться до Міністерства охорони здоров'я, щоб лікарню №18 і пологовий будинок №2 повернули в ковідний реєстр», — цитує пресслужба міськради заступника міського голови Світлану Горбунову-Рубан.

За її словами, зараз в медустановах Харкова 770 ліжок для ковідних пацієнтів.

Навесні в Харкові було розгорнуто 930 ліжок в п'яти лікарнях — №13, 17, 18, 25, а також в пологовому будинку №2. Пізніше пологовий будинок і лікарню №18 виключили з реєстру медичних установ для хворих на коронавірус.

Читайте також: На Харківщині медики перекрили трасу через зарплатні борги

Раніше повідомлялося, що Харків зумів провести вакцинацію серед 85% працівників сфери освіти. Цей показник дозволить уникнути запровадження дистанційного навчання, коли країна посилить карантинні обмеження. Про це повідомив секретар міськради Ігор Терехов.