UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Харкові оголосили День жалоби

Мер наголосив, що вечір 17 серпня і ранок 18 серпня стали одними з найважчих для міста від початку війни.

Сьогодні у Харкові оголосили День жалоби за вбитими Росією українцями. Про це на своєму Телеграм-каналі повідомив мер міста Ігор Терехов. 

"Дорогі харків'яни! Сьогодні в Харкові - День жалоби. Вечір 17 серпня і ранок 18 серпня стали одними з найважчих для Харкова з початку війни. Загинули люди, багато поранених, в тому числі – діти, - пише мер. - Думаю, було б правильним сьогодні згадати всіх, чиї життя забрала війна, всіх, хто загинув у стінах свого будинку, на вулицях рідного міста, на полі бою. Їх згадуватимуть з теплом і любов'ю. Заплативши страшну ціну, ми станемо сильнішими, а ворожі ракети - стануть купою іржі, яка роз'їсть своїх же творців. Миру Україні та сил кожній українській родині! Вічна пам'ять загиблим". 

Читайте також: США, Туреччина та Албанія долучаться до повоєнного відновлення Харкова — Терехов

Нагадаємо, ввечері 17 серпня російські військові обстріляли Салтівський район Харкова. Під завалами триповерхового будинку загинуло 7 людей, ще 17 отримали поранення. 

18 серпня ворог знову випустив ракети по місту, цього разу під вогнем опинилися Красноград, Холодногірський, знову Салтівський, а також Слобідський райони. В останньому ракета зруйнувала чотириповерховий гуртожиток. 

Загалом кількість загиблих після обстрілів цих днів зросла вже до 19 людей, а число поранених - до понад 40.