UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Харкові ідентифікували ще двох загиблих в «Епіцентрі»

П’ятеро людей досі вважаються зниклими безвісти.

За результатами проведених досліджень ДНК-матеріалів впродовж ночі слідчі ідентифікували особи ще двох загиблих внаслідок російського ракетного удару по гіпермаркету «Епіцентр» у Харкові, повідомив вранці у вівторок, 28 травня, начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції України в Харківській області Сергій Болвінов.

«ДНК-дослідження - цілодобові. Криміналісти та слідчі працюють без перерв. На жаль ми знайшли тіло тата хлопчика Михайла, який з мамою прийшов здавати зразки ДНК», - повідомив він.

Дружина загиблого разом із 8-річним сином звернулась до поліції наступного дня після російської атаки, коли чоловік, працівник торгівельного центру, не повернувся додому. У сина відразу відібрали зразки ДНК, оскільки він прямий родич загиблого.

«Його звали Олександр, йому було 38 років. Тіло ми знайшли вчора ввечері, протягом ночі аналізи підтвердили його особу», - зазначив Болвінов.

Також цієї ночі після експертизи ДНК  опізнали іншу працівницю «Епіцентру», яку знайшли напередодні вранці. 58-річна жінка у той день також була на роботі.

Начальник слідчого управління зазначив, що  знайти та впізнали усіх загиблих ще не вдалось. На разі відомо про 17 загиблих, з яких ідентифікували 16 тіл. П’ятеро людей досі вважаються зниклими безвісти. Ще 48 людей отримали травми.

Читайте також: Авіаудар по двох підприємствах у Харкові: опубліковано фото наслідків

Російські війська у суботу, 25 травня, вдарили по будівельному гіпермаркету «Епіцентр» у Харкові. Ще один удар тоді прийшовся по Центральному парку. За кілька годин окупанти знову атакували місто. Під ударом опинився район житлової забудови в центрі міста. 

Пожежу в «Епіцентрі» вдалося ліквідувати лише вранці, 26 травня. Вона тривала понад 16 годин. Через удар та спровоковану ним пожежу вогонь швидко поширився на площу понад 13 тис. кв. м.