UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Харков під час масштабної бійки постраждали п'ятеро поліцейських: підозру оголосили сімом особам

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним.

Правоохоронці повідомили про підозру сімом особам за нанесення побоїв п’ятьом поліцейським, повідомила Харківська міська прокуратура. Інцидент трапився 11 грудня, коли правоохоронці приїхали за викликом щодо бійки.

Як пише місцеве ЗМІ «Объектив», у суботу близько 22:30 правоохоронці отримали повідомлення, що на вулиці Героїв праці в Київському районі Харкова бійка. Після прибуття на місце поліція намагалася зупинити тих, хто брав участь у бійці. Однак вони чинили опір та почали бійку вже з патрульними.

У результаті п’ятеро поліцейських отримали тілесні пошкодження різних ступнів тяжкості. Всі вони потрапили до лікарні.

Правоохоронці затримали сімох осіб віком від 19 до 50 років.

«За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру семи особам за фактом умисного заподіяння працівникам правоохоронного органу побоїв у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків (ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 345 КК України)», – зазначили в прокуратурі.

Санкція статті передбачає обмеження волі до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Гогілашвілі вибачився за "надмірну емоційність" під час нападу на поліцейського

Раніше повідомлялося, що у метро Харкова машиніст побив пасажира. Інцидент стався на станції метро «Проспект Гагаріна». Після конфлікту чоловік пішов з місця події. За даним фактом правоохоронці проводили перевірку.