UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Харківській області підуть під суд учасники банди, які влаштовували збройні напади на людей 

Їм інкримінують низку статей Кримінального кодексу.

У Харківській області підуть під суд восьмеро учасників банди. Чоловіки влаштовували озброєні напади на людей та їх домівки. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Під час слідства поліція встановила, що організатором банди є 45-річний харків'янин. Раніше він працював у правоохоронних органах. Під час нападів, фігуранти залякували людей зброєю. Аби отримати гроші та цінне майно, нападники також застосовували до людей насильство та погрожували фізичною розправою.

Коли у вересні 2022 році правоохоронці затримали учасників банди після чергового розбійного нападу, здійснили обшуки. Поліція вилучила чималий арсенал, форму і спорядження із символікою правоохоронного органу. 

Читайте також: У Чернігові затримали банду, яка тримала у страху весь регіон

Наразі восьмеро чоловіків перебувають під вартою, очікуючи на суд. Прокурори направили обвинувальний акт та матеріали справи на розгляд суду. Їм інкримінують:

Нагадуємо, правоохоронці викрили "перевертнів", які під виглядом співробітників СБУ займалися вимаганням у Харкові. Підозру отримав один з учасників злочинного угруповання.