UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Керчі військову частину оточили російські військові

Українські військові обороняються бронетранспортером, біля КПП стоять протитанкові та автомобільні загородження.

Люди у військовій формі в неділю оточили територію військової частини А-0669 в Керчі.

До воріт військової частини підігнали вантажівку "Урал" з російськими номерами. Солдати одягнені у військову форму Російської Федерації і не приховують, що вони з Росії. По периметру частині розташувалися бійці з автоматами. Активних дій вони поки не роблять.

За воротами військової частини українські військові поставили бронетранспортер. У КПП стоять протитанкові та автомобільні загородження, передає Керчь.ФМ.

Заступник командира військової частини А-0669 морської піхоти Олексій Нікіфоров повідомив, що командування частини спілкувалося з російськими військовими, які заявили, що збираються разом охороняти частина.

"Ситуація в частині знаходиться під контролем. Сторонніх осіб на території частини немає. Особовий склад готовий виконувати завдання керівництва. Окремо командир повідомив, що чутки про те, що батальйон здався або разоружился - не відповідають дійсності. У нас своя завдання по охороні озброєння, у них - своя завдання", - повідомив Олексій Нікіфоров.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляють, що в різних частинах Криму відбувається захоплення українських військових частин російськими військовими. Так в Перевальному 36-ї бригади Збройних Сил України пропонують скласти зброю і не перешкоджати захопленню частини. Українські військові заявили, що стоятимуть на смерть. У Феодосії заблокованого козаками та російськими військовими батальйону морської піхоти оголосили ультиматум для здачі зброї. Однак військові заявили про вірність української присяги.