UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Керчі розгорнули 16-метровий кримськотатарський прапор

Кримськотатарський народ відзначає день свого прапора. Свято було засновано в 2009 році.

У Керчі День кримськотатарського прапора відзначили святковими заходами біля підніжжя великих Мітридатських сходів.

Як повідомляє видання "Крым.Реалии", один із символів Керчі, Митридатскую сходи, прикрасили тамгою і кулями кольори прапора - небесного і золотого.

З вітальним словом виступила одна із засновниць тюркського культурного центру, член керченського регіонального меджлісу Наджие Баталова. Вона нагадала про історію прийняття кримськотатарського прапору та його значення.

"Блакитний колір символізує скорботу, а золотий колір тамги - духовну чистоту. З'єднуючись разом, вони зливаються в зелений колір, що символізує безсмертя", - зазначила Баталова.

Потім на Мітридатських сходах розгорнули полотнище кримськотатарського прапору, зроблене в Керчі, його довжина склала 16 метрів.

На святі виступили творчі колективи, була організована торгівля літературою кримськотатарською мовою і музичними дисками.

Участь у святі взяли близько двохсот осіб.

Нагадаємо, в Сімферополі з нагоди Дня кримськотатарського прапору 26 червня пройшли святкові заходи в мікрорайоні Фонтани. День кримськотатарського прапору був заснований у 2009 році. Щорічно заходи в рамках святкування Дня національного прапора проходили в центрі Сімферополя.

Мотопробігом День національного прапора відзначили в Києві, акції в підтримку кримськотатарського народу також пройшли в Тбілісі і Запоріжжя. !zn

Читайте також:

Без повернення Криму примирення з РФ неможливе, - Порошенко

Колекція виставки "Крим - золотий острів в Чорному морі" повернеться в Україну

Кримські експортери не можуть розраховувати на постачання продукції в ЄС з українським сертифікатами

В окупованому Росією Криму вбито іноземний турист нетрадиційної орієнтації