UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кагарлику затримали ще двох поліцейських за підозрою в катуваннях

Після резонансної справи про зґвалтування жінки в райвідділі поліції, почали надходити скарги від інших постраждалих.

Слідчі Державного бюро розслідувань оголосили підозру оперуповноваженому і ще одному співробітнику відділення поліції в Кагарлику Київської області. Про це повідомила прес-служба ДБР.

Оперуповноваженого підозрюють у катуваннях, які були здійснені групою осіб за попередньою змовою.

Слідство встановило, що в ніч з 23 на 24 травня поліцейський за вказівкою свого керівника утримував руки потерпілої, коли той надів на неї протигаз. При цьому, щоб отримати від жінки свідчення, керівник періодично затискав дихальну трубку засобу захисту.

У ДБР відзначили, що після початку досудового розслідування у справі до відомства звернулися і інші особи з повідомленнями про катування.

«За даними слідства, на початку січня 2020 року працівники Кагарлицького відділення поліції, раніше підозрювані в тортурах і згвалтуванні, катували двох затриманих з метою отримання зізнання у скоєнні крадіжок», - зазначено в повідомленні.

При цьому правоохоронці били потерпілих і перевозили їх в багажному відділенні автомобіля по околиці міста.

«Після доставки потерпілих в Кагарлицьке відділення поліції застосовували до них електричний струм і приковували наручниками до батареї в коридорі, де вони перебували до наступного дня», - повідомили в ДБР.

Також слідство встановило, що в травні підозрюваний начальник одного з секторів відділення поліції для отримання показань побив ще одного громадянина. «В результаті потерпілий отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості», - відзначили в прес-службі.

За даними фактами слідчі повідомили про підозру співробітнику відділення поліції, а також затриманим в травні оперуповноваженому і начальнику одного з секторів. Таким чином підозру оголошено чотирьом працівникам відділення поліції.

Зараз вирішують питання про обрання запобіжного заходу двом підозрюваним у вигляді арешту без можливості внесення застави.

Читайте також: "Я і ще три найпринциповіші адвокати" — Сотник розповіла, хто займеться справою про зґвалтування в Кагарлику

Нагадаємо, раніше стало відомо про затримання двох поліцейських Кагарлицького відділення, яких підозрюють у зґвалтуванні і тортурах людей. Пізніше з'ясувалося, що затриманими виявилися начальник сектору кримінальної поліції і оперуповноважений.

26 травня Голосіївський районний суд Києва відправив під арешт на два місяці підозрюваних поліцейських - Миколу Кузіва і Сергія Сулиму.