UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ISW розповіли, для чого росіяни атакують ракетами Кривий Ріг

Це все ж створює загрозу для логістичних шляхів Сил оборони. 

Росіяни два дні поспіль здійснювали ракетні удари по місту Кривий Ріг. В Інституті вивчення війни США зазначають, що їх мета - гребля на річці Інгулець. Про це сказано в останньому звіті аналітиків

Там йдеться про те, що окупанти з допомогою ударів по гідравлічних спорудах міста намагаються зруйнувати плацдарм ЗСУ в Херсонській області. 

"Російські сили, імовірно, продовжують завдавати ударів по українських греблях на річці Інгулець, щоби підняти рівень води і "підірвати" український плацдарм на півночі Херсонщини", - стверджують аналітики.

Такими діями росіяни створюють такий самий ризик для логістичних шляхів Сил оборони, як це роблять ЗСУ, обстрілюючи переправи через Дніпро. 

Читайте також: Військові РФ дистанційно замінували окремі ділянки річки Інгулець — Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, 14 вересня росіяни здійснили два ракетні удари по Кривому Рогу, внаслідок яких рівень води в річці Інгулець почав підійматися. Спецслужби всю ніч боролися з наслідками проблеми, на ранок ситуація почала стабілізуватися. Та понад сотню приватних будинків в регіоні все ж підтопило. 

Наступного дня місто знову атакували ракетами двічі - близько 13:00 та близько 17:00. Тоді знову постраждала критична інфраструктура, були зафіксовані "прильоти" в районі гідротехнічних споруд.