UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ГУР розповіли про темпи нарощування Росією кількості ракет

Рівня початку повномасштабного вторгнення агресорці досягнути не вдасться.

Такої кількості ракет, яку Росія мала до 24 лютого 2022 року, вона зараз не має попри те, що  поновлює запаси. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Він додав, що країна-агресорка виробляє певну кількість ракет, однак накопичити їх значну кількість їй не вдасться.

«Якщо по відношенню до тих запасів, які у них були до повномасштабного вторгнення, то не встигають. І навіть близько не наближаються. Але в цілому якась певна кількість ракет виробляється загарбниками. «Калібрів» більше, «Кинджалів» менше, але виробляють», — пояснив він.

Читайте також: ГУР: Росіяни мобілізують щомісяця понад 20 тисяч осіб

Паузи у завданні по території України ракетних ударів пов’язані якраз із тим, що ворог накопичує цю зброю. Але ризики існують: із настанням нового опалювального сезону Росія вдаватиметься до обстрілів, як і минулої зими. Тому Україна готується відбивати атаки.

«Тих запасів ракет, які в них були до 24 лютого 2022 року, у них немає. І ми бачили, коли вони могли випускати по 100 і більше ракет за один удар. Зараз давно такого не спостерігається. Разом з тим, те що ми проговорюємо, що ризики залишаються, це означає, що країна готується», —  додав представник ГУР МО.

Читайте також: Опитування показало, що українці не переїжджають через очікувані обстріли енергетичної інфраструктури

Раніше в ефірі одного з телеканалів Юсов повідомив, що на території України знаходиться більше 400 тисяч російських військовослужбовців

Як повідомлялось, упродовж 12 місяців Росія випустила у напрямку Києва понад 300 крилатих ракет різного типу та майже 400 ударних БпЛА.