UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Греції українські рятувальники загасили дві масштабні пожежі

Пожежники і далі продовжують надавати допомогу.

Українські рятувальники, в середу, 11 серпня, у рамках надання допомоги у гасінні пожеж у Греції проводили роботи на території Північної Евії, інформує пресслужба ДСНС України.

«Протягом 11 серпня зведеним загоном ДСНС чисельністю 100 осіб проводились роботи на території Північної Евії, поблизу м.іста Елініка. Не допущено поширення пожежі по фронту на відстані 2 тисячі 500 метрів. Ліквідовано низову пожежу на площі 1,7 га та верхову окремими осередками площею 350 м. кв», – зазначають рятувальники.

У ДСНС зазначають, що роботи тривають.

ДСНС України

Нагадаємо, 6 серпня зведений загін вогнеборців прибув до Греції для допомоги у боротьбі із масштабними лісовими пожежами.

Читайте також: У Греції активно евакуюють людей через бурхливі пожежі — відео

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що українські пілоти та пожежники героїчно роблять Україні суперпозитивну репутацію в Туреччині та Греції.

Пожежа на горі Парніта на околиці Афін змусила евакуювати тисячі людей, при цьому аварійні бригади, які намагаються стримати вогонь, зіткнулися з вітрами і особливо високими температурами.

3 серпня в Греції було зафіксовано найвищу температуру повітря в країні – +47,1 градуса за Цельсієм. Через спеку в Греції і далі вирують масштабні лісові пожежі.