UA / RU
Підтримати ZN.ua

У хресній ході в Києві брали участь близько 65 тисяч осіб – МВС

Учасників ходи охороняють 2,5 тисячі правоохоронців.

У Києві в хресній ході Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) з нагоди святкування 1030-річчя хрещення Русі-України беруть участь близько 65 тисяч осіб. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України з посиланням на слова першого заступника голови відомства Сергія Ярового.

"Станом на 13:00 в ході бере участь близько 65 тисяч осіб. Ситуація спокійна і контрольована", - сказав Яровий в суботу, 28 липня.

Він також зазначив, що, як і в п'ятницю, підрозділи вибухотехніків і кінологів перевірили маршрут, яким рухалася колона прочан, щоб не допустити терактів та провокацій. За безпекою громадян стежать 2,5 тисяч співробітники поліції, Національної гвардії та Держслужби з надзвичайних ситуацій. Яровий зазначив, що робота правоохоронних органів триватиме до кінця масових заходів.

Зазначимо, що рух у центрі столиці сьогодні тимчасово перекрили, крім того, посилені заходи безпеки. Вчора, 27 липня, в Києві відбулася хресна хода, організована УПЦ Московського патріархату. Поліція нарахувала 20 тисяч учасників ходи.