UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Голій Пристані та Кардашинці зруйновано близько третини будинків

У місті та навколишніх селах досі підтоплені великі ділянки.

У Голій Пристані та селі Кардашинка на окупованій частині Херсонської області через повінь після знищення росіянами Каховської ГЕС зруйновано близько третини будинків, повідомила Голопристанська міська військова адміністрація.

За даними МВА, на ранок 16 червня  ситуація в громаді потроху стабілізується, а люди починають повертатись до звичного життя.

Однак у Голій Пристані досі підтоплені центральна, східна та берегова частини міста – рівень води там приблизно 50 см, що унеможливлює нормальний доступ до домівок.

Водночас внаслідок повені в Голій Пристані та Кардашинці зруйновано орієнтовно 30% будинків.

«Вчора була доставлена гуманітарна допомога до сел Кардашинка та Кохани, які наразі ще залишаються підтопленими. Рівень води в цих селах в деяких місцях складає до 1 м», - зазначили в МВА.

Також до адміністрації продовжують надходити повідомлення про загиблих від водної катастрофи, однак деякі із них ще не перевірені.

Читайте також: У Херсонській ОВА закликали повідомляти про знайдені історичні артефакти з розмитих курганів

У Херсонській області вода поступово продовжує знижуватись, середній її рівень на правому березі складає 1,8 метра. На правому березі залишається підтопленими 17 населених пунктів.

Ситуація на лівому березі є критичною через небажання російських окупантів надавати допомогу населенню та відмову навіть місії ООН у доступі до затоплених районів.