UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Херсонській області триває боротьба з масштабною лісовою пожежею

В Олешківському районі вигоріло 70 гектарів унікального лісу.

© ДСНС
© ДСНС
© ДСНС
© ДСНС
© ДСНС

Поблизу села Раденськ Олешківського району Херсонської області третю добу поспіль триває гасіння масштабної лісової пожежі, працює авіація. Площа пожежі охоплює 130 гектарів лісу. Загрози населеним пунктам немає, повідомляють в ДСНС.

"Станом на ранок 29 травня, триває гасіння окремих осередків. Верхової пожежі не спостерігається. Організовано розстановку сил та засобів на чотирьох оперативних дільницях для гасіння пожежі та створення мінералізованих смуг з метою недопущення розповсюдження вогню", - ідеться у повідомленні. Зазначається, що до гасіння пожежі залучено 220 людей та 75 одиниць техніки. Два літаки Ан-32П та гелікоптер Мі-8 здійснили 27 скидів (105 тонн) води. "Триває гасіння низової пожежі на площі близько 130 га, з яких 70 га верхової вже вигоріло у 16, 19, 20, 23 та 24 кварталах. Зараз верхової пожежі не спостерігається", - заявили у ДСНС.

За умов спекотної погоди на Херсонщині встановився 5-й клас пожежної небезпеки. Це вимагає від населення бути вкрай обережними у поводженні з вогнем та суворо дотримуватися протипожежних правил, адже суха деревина, рослинність легко спалахують від будь-якого джерела вогню. Останнім може стати навіть іскра від недопалка або з вихлопної труби автомобіля, не кажучи вже про вогонь від сірника чи багаття.

Олешківський ліс є унікальним штучним лісовим масивом в Україні, висадженим у засушливому Нижньому Подніпров'ї, задля боротьби з розширенням пустелі Олешківські піски.

В Україні оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки. Суха і сонячна погода може спричинити займання.