UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Генштабі ЗСУ пояснили, чому Кремль затягує війну

Українці протистоять «другій армії світу» вже майже 300 днів. 

Росіяни затягують проведення в Україні своєї «військової спецоперації» (в перекладі з російської пропаганди - «загарбницької війни»), в ході якої вони планували «взяти Київ за два-три дні», тому що вже не вірять у свої сили перемогти у найближчій перспективі, заявив заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов.

«Кремль усвідомлює, що в короткостроковій перспективі досягти перемоги у війні неможливо, тому прагне перевести конфлікт у тривале збройне протистояння», - сказав Громов. 

Він також повідомив, що успіхи ЗСУ на півдні та сході змусили керівництво РФ змінити плани і зосередитися на повному захопленні Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Втеча окупантів з-під Києва: в ISW розповіли про нереалізовані плани Путіна та промову перед парламентом

За інформацією американського Інституту вивчення війни (ISW), президент РФ Владімір Путін цього разу відклав своє щорічне Послання до Федеральних зборів РФ, необхідність проголошення якого прописана у російській Конституції, імовірно, через невдачі на фронті. 

Крім того, Путін в останній момент особисто скасував свою щорічну підсумкову пресконференцію. Названа причина - «побоювання нового удару Києва по території РФ».