UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Генштабі попередили про зростання загрози ударів РФ з території Білорусі

Справа у проведенні росіянами та білорусами спільного навчання авіації.

У Генеральному штабі Збройних Сил України вважають, що протягом найближчих днів для України існуватиме підвищена загроза ракетно-авіаційних ударів російських окупантів із використанням повітряного простору Білорусі у зв’язку з початком нових навчань на території республіки. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

Там нагадали, що в понеділок, 16 січня, війська Білорусі та РФ розпочали спільне льотно-тактичне навчання своїх авіаційних підрозділів неподалік українсько-білоруського кордону. Під час тренувань сили обох держав планують залучити бойові літаки, а також використати всі військові аеродроми й полігони.

"Таким чином, під виглядом спільного навчання противник посилив бойове авіаційне угруповання в Білорусі. З огляду на це, зростає загроза завдання ракетно-авіаційних ударів саме з повітряного простору Білорусі", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Наєв: У випадку зростання загрози з боку Білорусі ЗСУ застосують внутрішні резерви  

Водночас, у Генштабі зазначили, що ситуація на волинському, поліському, сіверському й слобожанському напрямках не зазнала значних змін. Наші захисники не виявили там наступальних угруповань загарбників.

Раніше повідомлялося, що під час атаки на Київ 14 січня, коли повітряна тривога ввімкнулася вже після вибухів, РФ могла випустити ракети з території Білорусі.