UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Генічеську окупанти викрали екскомандира корабля «Славутич»

Волонтера побили й вивезли до окупованого Криму, де відправили до сімферопольського СІЗО.

Російські окупанти викрали у Генічеську Херсонської області екскомандира корабля «Славутич» Військово-морських сил України Олексія Кисельова, повідомив його син Артем.

З 22 липня Кисельова, який зараз є активістом і волонтером, утримували у невідомому місці, після чого вивезли в окупований Крим та відправили у Сімферопольське СІЗО. Окупанти стверджують, що адмінмежу з півостровом Кисельов «перетнув» 27 липня.

Активіста звинувативши в «участі у терористичній організації» – Кисельов займався гуманітарними питаннями у добровольчому батальйоні ім. Номана Челебіджіхана та допомагав людям в окупованому Генічеську.

Напередодні кримський «суд» незаконно обрав Кисельову запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту в сімферопольському СІЗО.

«Очевидно, що ця справа абсолютно сфабрикована і всі дії – незаконні. Фізичний стан тата засвідчує про його побиття і, можливо, тортури», - пише Артем Кисельов.

Генічеськ окупований з першого дня війни, тож родина не могла виїхати з міста – Кисельова-старшого не пропустили б на блокпостах окупантів.

Читайте також: Майже пів тисячі людей викрали на Запоріжжі, ще близько двохсот – у заручниках

На відміну від повзучої окупації ОРДЛО, яка розтягнулася на вісім років, Херсонщину і Запоріжжя Кремль намагається брутально підім’яти під себе за лічені тижні. Українці, які від безвиході чи з власного вибору залишилися на новоокупованих територіях, не мають шансів уникнути кремлівських експериментів чи хоча б якось адаптуватися до них.

Що це за експерименти? І чи усвідомлює їхнє існування українська влада? Чи все робить для того, щоб допомогти людям не просто дочекатися ЗСУ, а вижити, не зламатися та наближати нашу спільну перемогу? Чи достатньо лише слова президента для того, щоб державна машина сформувала чітку політику щодо жителів тимчасово окупованих територій? Читайте у статті Олександра Неберикута та Олександра Клюжева «ОКУПОВАНІ: як вижити під пресом агресора, який зайняв твоє місто?».