UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ДБР направили справу Пашинського на розгляд у суд

У разі, якщо вина Пашинського буде доведена в суді, йому загрожує тюремний термін від 5 до 8 років.

Державне бюро розслідувань направило до суду матеріали справи за обвинуваченням колишнього народного депутата Сергія Пашинського в заподіянні поранення іншій особі. Про це повідомила прес-служба ДБР, передає " Інтерфакс-Україна ".

"У п'ятницю, 3 липня 2020 року, слідчі ДБР завершили досудове розслідування у справі стосовно Сергія Пашинського. Народному депутату України V-VIII скликань Сергію Пашинському і його адвокатам вручили обвинувальний акт про напад із застосуванням вогнепальної зброї на жителя Київської області В'ячеслава Хімікуса (ч. 1 ст. 121 КК) ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Детективи НАБУ провели обшуки в будинку Пашинського

Нагадаємо, 4 жовтня 2019 року, Державне бюро розслідувань повідомило Пашинського про підозру у заподіянні поранення чоловікові у Київській області.

Ввечері 31 грудня 2016 року під Києвом стався конфлікт між Сергієм Пашинським і мешканцем Васильківського району В'ячеславом Хімікусом, унаслідок якого обидва дістали тілесні ушкодження.

У серпні 2017 прокурори дійшли висновку, що він діяв нібито у межах необхідної оборони, яка виключає кримінальну відповідальність. У грудні того ж року суд зобов'язав ГПУ поновити провадження.

У вересні 2019 року заступник генпрокурора Сергій Кізь скасував постанову про закриття справи щодо ексдепутата. А 7 жовтня Печерський суд заарештував Пашинського на 60 діб без права внесення застави. Згодом запобіжний захід змінили.

28 квітня оголосили про те, що досудове розслідування стосовно Пашинського завершено. У разі, якщо його вина буде доведена в суді, йому загрожує тюремний термін від 5 до 8 років.