UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Харкові за місяць побили другого активіста Антикорупційного центру

Невідомі напали на співзасновника центру у дворі будинку на вулиці Коцарській.

У Харкові двоє невідомих напали на співзасновника "Харківського антикорупційного центру" Євгена Лісічкіна, повідомляє "Медіапорт".

На антикорупціонера напали вранці у понеділок, 18 вересня, у дворі будинку на вулиці Коцарській, 23.

"У дворі біля п'ятиповерхівки напали двоє людей. Стояв чоловік з квітами, відвертав погляд. І метри зо два-три я зрозумів, що щось тут нездорове. Він завдав удару, але я, розуміючи, що щось може статися, встиг підставити руку. Не встигнувши роззирнутися, отримав удар ззаду від другого, якого я взагалі не бачив", - розповів журналістам Лісічкін.

За словами Лісічкіна, нападники під час побиття погрожували йому, обіцяючи "вбити, якщо ще кудись хоч раз залізе".

"Завдав удар у вухо, я встиг відскочити, почалися погрози, удари по голові. Після шести-семи ударів я впав. Погроза була: "Якщо ще кудись хоч раз залізеш, вб'ємо", у такому дусі... Потім я вибіг з двору, там кілька розвилок, я не встиг зрозуміти, куди саме вони втекли", - додав антикорупціонер.

Він викликав поліцію, а також запам'ятав одного з нападників.

Напередодні побиття Євген Лісічкін розмістив на своїй сторінці в Facebook запис про неприпустимість корупції у сфері реконструкції та будівництва об'єктів інфраструктури.

"Цікаво як. Чому мовчать останні два дні ті, хто підтримує корупційну ренту/маржу в "допустимих" межах на реконструкції/будівництві об'єктів інфраструктури? Поцупити тут ключове. 1% або 99%, але поцупити. Жахливий і огидний суспільний договір у підсвідомості 75-80% жителів нашої країни. Договір, який допускає і робить абсолютно прийнятним розкрадання бюджету в "допустимих межах". Головне - особливо не нахабніти, не красти більше за інших і вчасно з усіма ділитися...", - написав він.

Нагадаємо, 30 серпня невідомі побили депутата обласної ради ("Самопоміч"), голову правління "Харківського антикорупційного центру" Дмитра Булаха.

Напад стався близько 12:20, неподалік від станції метро "Харківський тракторний завод". За даними ЗМІ, у антикорупціонера були діагностовані розтин голови і переломи ребер.

Наступного дня поліція порушила кримінальну справу за частиною 4 ст. 296 (хуліганство) та ст. 125 (нанесення тілесних ушкоджень) КК України. "Швидше за все, замовниками злочину була поставлена задача налякати Дмитра Булаха, щоб він відмовився від своєї активної громадянської позиції. Це буде однією з основних версій слідства", - повідомив народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко.