UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Харкові розпочинають роботу посилені бронегруппами патрулі

Аналогічні з часом з'являться по всій країні.

У Харкові в середу, 22 серпня, розпочинають роботу наряди патрульної поліції, посилені бронегруппами з автоматичною зброєю, повідомив заступник начальника Національної поліції у Харківській області Олександр Фацевич. За його словами, з часом такі посилені патрулі почнуть працювати по всій Україні.

"Я дав доручення керівнику головного управління Національної поліції у Харківській області... і вже з сьогоднішнього дня будуть посилені наряди патрульної поліції бронегруппами, забезпеченими бронезахистом 4-го класу і автоматичною зброєю", - підкреслив він на прес-конференції після церемонії прощання із загиблими під час стрілянини у мерії Харкова патрульним Дмитром Кирієнком.

Посилені наряди працюватимуть окремо екіпажами і реагуватимуть на тяжкі й особливо тяжкі злочини. Зокрема злочини з використанням зброї. В першу чергу такі патрулі почнуть працювати в Київському, Шевченківському та Московському районах міста, додав начальник Національної поліції у Харківській області Олег Бех.

"Основні райони, які відпрацьовуватимуться, Московський, Київський і Шевченківський. Будуть щонайменше дві групи (на район – ред.). Вони діставатимуться саме тих місць, де є серйозна загроза життю і здоров'ю громадян", - зазначив він.

Читайте також: Дружину нападника на мерію Харкова знайшли вбитою

Нагадаємо, у ніч на 20 серпня підозрюваний Олександр Поярков відкрив вогонь у Харківській міськраді. Стрілець поранив охоронця мерії і патрульного інспектора Дмитра Кирієнка, для поліцейського поранення виявилося смертельним. Правоохоронці ліквідували нападника. Поранений охоронець залишається в реанімації у важкому стані.

Слідчі вивчають кілька версій нападу. Встановлено, що на момент скоєння злочину підозрюваний був п'яний. Перед цим Поярков застрелив власну дружину.