UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Харкові поліцейська за 12 тисяч грн видавала дозволи на травматичну зброю

Інспекторку спіймали на гарячому під час отримання хабара.

Служба безпеки України разом із прокуратурою затримала на хабарі інспекторку підрозділу дозвільної системи одного з райвідділів харківської поліції, повідомляє прес-служба СБУ.

Під час слідчих та розшукових дій правоохоронці задокументували факт одержання поліцейською 12 тисяч гривень за незаконне оформлення дозволу на травматичну зброю. 6 вересня оперативники спецслужби затримали хабарницю під час одержання такої ж суми неправомірної вигоди.

"Майор поліції систематично здирала гроші з громадян, які хотіли придбати спецзасоби для відстрілу гумових куль, але не мали правових підстав для оформлення дозволу", – йдеться у повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Зловмисницю затримано відповідно до ст. 208 КПК. Тривають слідчі дії.

Раніше в Одесі з гонитвою затримали двох поліцейських-вимагачів. Інспектори намагалися втікти на службовому Toyota Prius, але їх заблокували два автомобілі. Після цього один з патрульних кинувся тікати, однак його наздогнали і затримали.