UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Харківській області перевірили готовність бомбосховищ

На території Харківської області 427 бомбосховищ. З них готове 101, обмежено готові 95, ще 231 знаходиться у різних ступенях неготовності.

У Харківській області проведено перевірку готовності бомбосховищ. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

"На території Харківської області 427 бомбосховищ. З них готове 101, обмежено готові 95, ще 231 знаходиться в різних ступенях неготовність, і зараз ведуться певні роботи", - сказав Хома під час прес-конференції.

Він також повідомив, що проводиться перевірка протирадіаційних укриттів і вживається ряд заходів, спрямованих на відновлення ресурсів з радіаційного захисту.

"Зараз в області таких коштів - на 60 тисяч осіб, для укриття населення можуть використовуватися 29 станцій метро, що здатні вмістити понад 170 тисяч осіб. Спеціальні укриття можна зробити у підвалах будинків - там потрібно встановити спеціальні двері і системи", - зазначив Хома.

За його словами, на середу також заплановано навчання з перевірки регіональної системи сповіщення громадян про надзвичайні ситуації, але без увімкнення сирен. !zn