UA / RU
Підтримати ZN.ua

У громадянина України вилучили велику партію російських рублів

Всі гроші перевозилися в бензобаку.

Прикордонники Харківського прикордонного загону виявили велику суму в російських рублях, яку громадянин України намагався вивезти в Росію, сховавши в бензобаку легкового автомобіля, передає Держприкордонслужба.

Чоловік намагався перетнути кордон у пункті пропуску Гоптівка. Прикордонники звернули на раптову зміну його настрою і вирішили ретельно оглянути його автомобіль "Волга".

"Прикордонники звернули увагу на нехарактерний звук під час простукування паливного бака. У ньому були знайдені гроші, ретельно упаковані в поліетиленові пакети. За словами правопорушника, всього там знаходилося близько 500 млн російських рублів", – йдеться в повідомленні.

У прес-службі ГУ ГФС в Харківській області уточнили, що після перерахунку грошей сума виявилася меншою – 147 млн рублів.

За даним фактом був складений протокол про порушення митних правил.

Раніше повідомлялося, що прикордонники затримали під Одесою три фури з контрабандними цигарками вартістю 20 млн гривень.

При цьому співробітники Держприкордонслужби та Фіскальної служби не виявили рекордну партію бурштину вартістю 5,6 млн євро. Автомобіль, що перевозив контрабандний вантаж, затримали польські митники.