UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Горлівці озброєні люди захопили співробітників СБУ

Прокуратура Донецької області почала кримінальне провадження за фактом незаконного перешкоджання діяльності співробітників спецслужби, а штаб антитерористичної операції зорієнтований на їх звільнення і затримання озброєних злочинців.

Зловмисники зі зброєю в Горлівці Донецької області скоїли збройний напад на співробітників Служби безпеки України, виконували завдання по затриманню громадянина РФ, підозрюваного у вбивстві депутата Горлівської міськради Володимира Рибака. Вони завадили виконанню силовиками завдання, і з застосуванням зброї захопили їх.

Як повідомляє прес-служба СБУ, захоплення стався в суботу ввечері, 26 квітня, в Горлівці. Прокуратура Донецької області почала кримінальне провадження за фактом незаконного перешкоджання діяльності співробітників спецслужби, а штаб антитерористичної операції зорієнтований на їх звільнення і затримання озброєних злочинців.

У той же час, як повідомляє російське видання "Комсомольська правда", затримані - співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа", у них вилучено посвідчення на імена майора Сергія Потемского, капітана Євгена Веринского і підполковника Ростислава Кияшко.

ТАКОЖ: "Стрілець": Якщо протистояння продовжиться, ми будемо знищувати блокпости і українських військовослужбовців

Як заявив виданню полковник Головного розвідуправління Генштабу Збройних сил РФ Ігор Стрільців, командувач військами "Донецької народної республіки", співробітники "Альфи" будуть знаходитися у Слов'янську Донецької області під вартою в якості військовополонених "до кінця війни". У той же час, раніше Стрільців заявив, що відтепер всіх захоплених співробітників СБУ будуть використовувати в якості розмінної монети для звільнення соратників".

Як повідомлялося, 19 квітня був знайдений мертвим у Слов'янську Донецької області чоловік, який, як з'ясувалося згодом, виявився депутат Горлівської міськради від партії "Батьківщина" Рибаком. СБУ встановила причетність до вбивства Рибака групи зловмисників на чолі зі Стрілецькою. !zn

Читайте також:

Донецькі сепаратисти їздять на інструктажі до Москви і чекають підтримки з Криму: фрагменти листування

СБУ: Захоплені в Слов'янську представники ОБСЄ містяться в нелюдських умовах

СБУ встановила особу російських диверсантів, причетних до вбивства депутата на Донбасі

В Україні затримали вже понад 25 російських диверсантів