UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Генштабі ЗСУ озвучили кількість російських військовослужбовців на сході України

В окупованому Донбасі знаходяться близько 6 тисяч військових РФ.

На окупованих територіях Донбасу на даний момент знаходяться близько 6 тисяч російських військовослужбовців, заявив спікер Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

В інтерв'ю "Радіо Свобода" він розповів про те, що крім російських військових, на сході України також воюють 40 тисяч бойовиків.

"До 6 тисяч російських військовослужбовців знаходиться на тимчасово окупованій території Донбасу і до 40 тисяч російсько-терористичних бойовиків, а також місцевих маргіналів, які виконують завдання у складі першого і другого армійських корпусів, які функціонально підпорядковуються Збройним силам Російської Федерації. Фактично вони виконують роль окупаційних військ на території України", - повідомив Селезньов.

За його словами, російські кадрові військові не припиняють прибувати на окуповані території України, включаючи керівний склад. Військові керівники, такі як командир роти і вище, виконують свої завдання під час так званого "відрядження".

24 серпня президент Петро Порошенко заявив про те, що на окупованих територіях Донбасу знаходиться 3 тисячі російських військовослужбовців. В цілому, за його даними, на сході України у складі російсько-окупаційних військ воюють 39 тисяч осіб.