UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Генштабі розповіли про кількість генералів в армії України

Особи з вищим офіцерським званням складають 0,06% загальної чисельності ЗСУ.

На сьогоднішній день в Збройних силах України налічується 172 посади, на які можуть призначатися особи зі званням генерала, а безпосередньо в армії таких посад 118, заявив заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-майор Володимир Талалай.

"Безпосередньо в ЗСУ таких посад 118, їх укомплектованість становить близько 90%. Якщо порівняти із загальною чисельністю, то це становить менше 0,06% від загальної чисельності Збройних сил", - сказав Талалай.

За його словами, офіцери у званні генерал залучаються до служби в АТО, а також в інших регіонах країни, виходячи з оперативної необхідності і обстановки, що складається на місцях.

"Хотів би нагадати, що, крім східних територій, де проводиться антитерористична операція, Збройні сили України виконують завдання і в інших регіонах країни. В тому числі, і щодо забезпечення протиповітряної оборони, утримання північних і південних кордонів. Ми не забуваємо і про західному регіоні та центрі України. Тому розподіл начальницького складу залежить від структури військ і завдань, які стоять перед ними", - зазначив Талалай.

Раніше повідомлялося про те, що в центральному апараті Міноборони провалили атестацію 15 із 25 начальників. У свою чергу глава військового відомства Степан Полторак повідомив, що має намір звільнити дві третини керівництва Міноборони за результатами перевірки на профпридатність.