UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Генштабі підтвердили встановлення вогневого контролю над Ясинуватською транспортною розв'язкою

Сили АТО використовували засоби ураження, передбачені Мінськими угодами.

Сили Антитерористичної операції на сході України встановили вогневий контроль над транспортною розв'язкою між Ясинуватою та Авдіївкою. Цю інформацію DT.UA підтвердили джерела у Генштабі вже після офіційного спростування прес-центру АТО інформації про активні бої навколо цієї розв'язки.

За словами співрозмовника, контроль над транспортним вузлом встановили за допомогою "засобів вогневого ураження, які є у взводних опорних пунктах і не протирічать Мінським домовленостям".

"Від наших позицій до цієї розв'язки 500 метрів. Тепер ми цю розв'язку тримаємо під вогневим контролем. Це означає, що жодна паскуда там не проїде", - сказало джерело.

Читайте також: Назарбаєв достроково розпустив парламент

Раніше сьогодні прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook спростував інформацію про активні дії українських підрозділів в районі Ясинуватської транспортної розв'язки в ніч з 8 на 9 березня.

Протягом останніх двох тижнів неактивних боїв сили АТО встановили контроль над Широкиним та потіснили противника в районі Авдіївки та Докучаєвська.

Сьогодні штаб АТО повідомив, що російсько-терористичні війська в Донбасі 9-10 березня готують провокаційні дії на донецькому напрямку, спрямовані на зрив Мінських домовленостей.