UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Фастові знесли пам'ятник Леніну

У Фастові у ніч на 30 січня невідомі знесли пам'ятник Леніну - 7-тонну сталеву фігуру заввишки близько 6 метрів. Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб, які скоїли акт вандалізму.

© @euromaidan
У Фастові знесли пам'ятник Леніну
У Фастові знесли пам'ятник Леніну

У місті Фастів (Київська область) невідомі біля міської адміністрації повалили пам'ятник Леніну, повідомляє відділ зв'язків із громадськістю ГУМВС України в Київській області.

Інформація про подію надійшла у четвер о 6.30 ранку. "Виїздом слідчо-оперативної групи на місце виклику встановлено, що невстановлені громадяни за допомогою троса і лебідки повалили пам'ятник, в результаті чого пошкодили статую заввишки близько 6 метрів", - повідомили у прес-службі міліції.

Дану подію зареєстровано в єдиному реєстрі досудового розслідування. Слідчий відділ Фастівського МВ ГУМВС України в Київській області відкрив кримінальне провадження за ч.1 ст.296 (хуліганство) КК України, санкція якої карається штрафом від 500 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 неоподатковуваний мінімум - 17 грн.) або арештом на термін до 6 місяців, або обмеженням волі на термін до 5 років.

Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб, які скоїли акт вандалізму. !zn

Читайте також:

У Полтавській області оперативно відновили зруйнований пам'ятник Леніну

Міліція підозрює, що Ленін у Кривому Розі мимовільно зруйнувався

Любомир Гузар запропонував перенести пам'ятники Леніну в окремий парк

Одеська міліція констатувала самоліквідацію пам'ятника Леніну