UA / RU
Підтримати ZN.ua

У дворі Вищого антикорупційного суду стався вибух

У ВАКС розцінюють це як втручання в роботу.

У дворі Вищого антикорупційного суду в ніч на 1 жовтня вибухнув невідомий предмет, повідомила у Facebook пресслужба ВАКС. У суді подію розцінюють як втручання у його діяльність.

“У четвер, в ніч на 1 жовтня, відбувся вибух невідомого предмету у внутрішньому дворі Вищого антикорупційного суду за адресою просп. Перемоги, 41, у результаті якого виявлено пошкодження фасаду будівлі. За попередніми даними, інцидент стався, ймовірно, з використанням невідомого вибухового пристрою”, - йдеться у повідомленні.

ВАКС звернувся до Вищої ради правосуддя та до генпрокурорки із проханням відреагувати на подію.

“Цю подію ВАКС розцінює як факт втручання у діяльність щодо здійснення ним правосуддя у спосіб, небезпечний для життя і здоров’я, спрямований на перешкоджання виконання суддями ВАКС своїх службових обов’язків”, - зазначили в суді.

Наразі вирішується питання про внесення інформації про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також щодо початку розслідування.

Читайте також: ВАКС залишив закритою справу щодо завдання збитків від формули "Роттердам+"

Раніше повідомлялося про те, що у Києві на площі Вокзальній сталася стрілянина, у результаті чого жінка була поранена. Постраждала отримала незначне пошкодження нижньої кінцівки, при цьому від допомоги лікарів відмовилася.

Учасники конфлікту доставлені у відділення поліції для з'ясування всіх обставин події.