UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вийшли з "красної" зони: У двох областях України школи відкрилися для учнів

Після карантину на стаціонарне навчання перейшли школярі Чернігівської та Івано-Франківської областей.

Після трьох тижнів карантину за парти повернулися школярі Чернівецької та Івано-Франківської областей, які перебували в "червоній зоні" карантину.

За словами голови Чернівецької обласної державної адміністрації Сергія Осачука, тисячі буковинських школярів, після трьох тижнів дистанційного навчання перейшли до стаціонарної форми навчання.

"Велике прохання до батьків і вчителів - допоможіть вашим дітям і учням навчитися базовим нормам поведінки в умовах інфекційної небезпеки, карантину, щоб зберегти їхнє здоров'я!", - підкреслив Осадчук.

Крім того, глава Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів також підтвердив, що в області відкрилися усі школи і закликав дотримуватися правил карантину.

Школи Чернівецької та Івано-Франківської областей відкрилися після того, коли регіони покинули "червону" зону карантину. Крім того, з 16 вересня Кабмін дозволив роботу шкіл і дитячих садків "червоних" зонах епідемічної небезпеки. Рішення про їх закриття тепер буде приймати тільки Нацкомісія з ТЕБ та НС.

Читайте також: Міносвіти нагадало директорам шкіл про кримінальну відповідальність за порушення карантину

Нагадаємо, з опівночі понеділка, 21 вересня, почало діяти нове епідемічне зонування. У "червону" зону, де заборонена робота громадського транспорту, відвідування навчальних закладів, діяльність ТРЦ, кафе і ресторанів, потрапили:

Місто Чоп Закарпатської області; Перемишлянський і Пустомитівський райони Львівської області; місто Бережани, Заліщицький, Збаразький та Тернопільський райони Тернопільської області; місто Славута і Волочиський район Хмельницької області; місто Канів Черкаської області; Герцаївський та Кельменецький райони Чернівецької області; місто Ніжин і Носівський район Чернігівської області.