UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ДШВ спростували фейк про ліквідацію їхнього роду військ

Росіяни знову поширюють брехню про українських військових.

Командування Десантно-штурмових військ спростувало інформацію, яка шириться у мережі, про те, що ДШВ ліквідують як окремий рід Збройних сил України.

Там зазначили, що цей фейк запустили росіяни, аби посилити психологічний тиск на військових і знизити їхню боєздатність.

Читайте також: Росіяни вигадали фейк про французьких військових, які нібито прибули на катерах в Одесу — ЦПД

«На окремих інформаційних ресурсах поширюється інформація про нібито існуючі плани щодо переформування бригад Десантно-штурмових військ в штурмові бригади Сухопутних військ та ліквідації ДШВ, як окремого роду ЗСУ.

Не довіряйте цим фейкам», – підкреслили військові.

Наголошується, що ДШВ продовжать розвиватися як окремий рід військ, що закріплено у Візії та затвердженій Стратегії розвитку Десантно-штурмових військ Збройних Сил України до 2035 року.

Читайте також: Зеленський у вигляді мішені: росіяни розганяють фейкову обкладинку The Economist

Нагадаємо, російські пропагандисти розганяли фейк про те, що Україну чекає наймасованіша ракетна і дронова атака через надходження в країну західних винищувачів F-16.

Також росіяни вигадали брехню, що українці підпалюють свої автівки, аби не віддавати їх у рамках мобілізації.

До цього у соцмережах фейкороби поширювали інформацію, що начебто бійці Третьої окремої штурмової бригади відмовилися виконувати наказ головнокомандувача Олександра Сирського, аби «зупинити прорив на фронті». Це також виявилося брехнею.