UA / RU
Підтримати ZN.ua

У дренажній системі Києва знайшли арсенал зброї

Виявили шість гранат, автомат, гранатомет та іншу зброю.

Фахівці Служби безпеки України знайшли склад зброї в центрі Києва.

Зброя і боєприпаси були заховані в Печерському районі столиці в дренажно-штольній системі, яка належить до критичної інфраструктури, повідомляє пресслужба СБУ.

Зокрема, правоохоронці вилучили зі схованки:

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, тривають слідчо-оперативні дії по встановленню всіх, хто облаштував схрон.

Читайте також: У Маріуполі на території покинутого заводу виявили склад боєприпасів

Раніше повідомлялося, що в Луганській області оперативники Служби безпеки України виявили дві схованки з боєприпасами. За оперативною інформацією, обидва "схрону" були обладнані влітку 2014 року бойовиками терористичного угрупування "ЛНР".

Також повідомлялося, що були викриті 10 бойовиків, двоє організаторів псевдо референдуму 2014 і схрон з мінами - такий результат контрдиверсійних заходів, проведених у Волноваському районі Донецької області Службою безпеки України, повідомляє пресслужба СБУ.

Отримавши оперативну інформацію, силовики встановили де проживають учасники бандитських угруповань так званої "ДНР". Ці бойовики на момент затримання входили до складу незаконних збройних формувань бойовиків.

СБУ перевіряє інформацію, чи причетні вони до активних бойових дій проти сил АТО/ООС. Якщо така інформація відповідає дійсності, то проти злочинців будуть відкриті кримінальні виробництва.