UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ДПСУ пояснили нові умови перетину КПВВ на межі з окупованими Кримом та Донбасом

Зокрема, прикордонники розповіли, кого пропускатимуть через КПВВ без проходження самоізоляції.

Напередодні Кабмін вніс до “карантинної” постанови зміни, які стосуються умови в’їзду до України і, зокрема, перетину адмінмежі з окупованими Кримом та Донбасом. У Державній прикордонній службі пояснили нові правила перетину КПВВ

“Внесено зміни й щодо пропуску через КПВВ осіб, які прибувають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Зокрема, без самоізоляції будуть пропускатися громадян України, які бажають здійснити вакцинацію від COVID-19 на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі, за умови пред’явлення запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором”, - повідомили в ДПСУ.

Також в Держприкордонній службі зазначили, що українці, які мають пройти самоізоляцію у зв’язку із перетином держкордону зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи “Вдома”. Якщо це зробити не можливо, то вони мають пройти обсервацію. Те саме стосується і громадян, які перетнули КПВВ на межі з окупованими територіями.

Крім того, змінами закріплені повноваження, що посадовці ДПСУ перевірятимуть встановлення мобільного додатка громадянами.

Раніше повідомлялося про те, що тепер умовою в'їзду в Україну є негативний ПЛР-тест на коронавірус. При чому тест необхідно зробити за 48 годин до прибуття. Ця умова обов'язкова для всіх, незалежно від того, з якої країни прибуває громадянин.

Читайте також: Bloomberg: Країни Європи хочуть пом'якшити правила в'їзду для іноземців

Станом на 23 березня в Україні виявили 1 565 732 випадки коронавірусу. Зокрема, за останню добу COVID-19 зафіксували у 11 476 осіб. Напередодні щеплення від коронавірусу зробили 10 904 людям.

У червоній зоні опинилися вісім регіонів: Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Одеська, Сумська та Чернівецька області.

При цьому в Києві карантин посилили за день до того, як комісія з ТЕБ та НС вирішила віднести місто до зони з найвищим рівнем епіднебезпеки.  У КМДА повідомили, що під час посиленого карантину громадський транспорт у Києві працюватиме, але з обмеженнями. 

Також посилений карантин діє у Львові та Миколаєві.