UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донецькій області прикордонники виявили схованку бойовиків

В схроні виявлено вибухівку.

Прикордонники спільно з працівниками СБУ в покинутій будівлі на околиці одного з населених пунктів Волноваського району Донецької області виявили схованку з вибухівкою і боєприпасами.

Про це йдеться в повідомленні ДПСУ.

Інформація про вибухонебезпечну схованку була отримана військовослужбовцями оперативно-розшукові підрозділи Донецького прикордонного загону.

Фото: сайт ДПСУ

Для огляду місця виявлення боєприпасів була викликана піротехнічна група ДСНС.

Правоохоронці вилучили дві протитанкові міни ТМ-42М, одну реактивну протитанкову гранату РПГ-22, 10 ручних осколкових гранат різних систем і запали до них, 6,6 кг тротилу.

За даним фактом прикордонники направили Національної поліції повідомлення про виявлення ознак злочину.

Читайте також: Чоловік кинув гранату в поліцейських на Луганщині

З початку 2021 року прикордонники Східного регіонального управління Держприкордонслужби України зі складу Об'єднаних сил на території Донецької та Луганської областей виявили 8 схованок зі зброєю і боєприпасами, з яких вилучили 1 протитанковий гранатомет, 818 патронів для стрілецької зброї різних калібрів, 36 ручних осколкових гранат, 12 артилерійських снарядів різних калібрів та 200 грамів вибухівки.

Раніше повідомлялося, що в Луганській області військовослужбовці Національної гвардії України виявили схрон з боєприпасами на території школи.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

У штабі зазначили, що на цьому тижні військовослужбовці Нацгвардії спільно з працівниками СБУ провели позапланову оперативно-профілактичне відпрацювання території Луганщини.

Також в Луганській області оперативники Служби безпеки України виявили дві схованки з боєприпасами. Серед іншого там зберігалися 15 снарядів далекобійної артилерії, кожен з яких містить по 16 кг гексогену, повідомили в СБУ в понеділок, 29 березня.

Тайник з цими артилерійськими снарядами був обладнаний в підземному схроні в лісі поблизу селища Тернове на Старобільщині.