UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донецькій області бойовики РФ обстріляли безпілотник СММ ОБСЄ

Також 30 травня Місія втратила контроль над просторовим положенням БПЛА СММ.

На окупованій частині Донецької області бойовики РФ відкрили вогонь зі стрілецької зброї в напрямку безпілотника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це йдеться в щоденному звіті №124/2021.

"30 травня, перебуваючи орієнтовно за 1 км на південь від н. п. Новогригорівка (непідконтрольний уряду, 61 км на північний схід від Донецька) для здійснення оголошеного польоту безпілотного літального апарату (БПЛА) СММ малого радіусу дії, спостерігачі чули 7 пострілів зі стрілецької зброї на відстані близько 0,8-1 км на північний північний схід", - йдеться у звіті.

Відзначається, що вогонь відкривався в напрямку БПЛА, що пролітав над позиціями збройних формувань РФ. Команда Місії приземлила БПЛА і покинула цей район.

Також вказується, що команда Місії втратила 30 травня контроль над просторовим положенням БПЛА СММ малого радіусу дії поблизу Дачного на окупованій Луганщині, однак повернути БПЛА не вдалося.

Читайте також: Місію ОБСЄ на кордоні з РФ продовжили всього на два місяці — реакція МЗС

З 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.