UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донецьку знаходиться не менше 120 одиниць бронетехніки бойовиків – ІС

У Яковлівці та Ясинуватої зафіксовано появу "свіжих" підрозділів терористів.

У Петровському та Кіровському районах Донецька продовжує накопичуватися бронетехніка бойовиків, яка розосереджена на авторемонтних підприємствах міста і у логістичних терміналах, а також замаскована в безпосередній близькості від житлових кварталів. На сьогоднішній день тут знаходиться не менше 120 одиниць бронетехніки, близько 30 з якої - танки (в основному Т-72М, Т-72БА, Т-72Б3, є Т-64Б і Т-64БВ).

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Також на півдні Макіївки (між Горняцьким районом Донецької кільцевою дорогою) зафіксовано 2 установки ЗРК "Тор-М1" і облаштовані для них позиції.

Крім цього, зазначається перегрупування бойовиків і створення нових підрозділів терористів.

"З Амвросіївки у бік Тельманове прослідувало піхотне підрозділ терористів в кількості 40 осіб на 3 БТР-80 та 3 вантажівками. Погоди і Ясинуватій відмічено появу "свіжих" підрозділів НВФ - 10 танків, 15 одиниць автотранспорту та близько 250 бойовиків. Триває перегрупування бронетехніки терористів з району Первомайськ – Стаханов на правий фланг ділянки в бік н. п. Донецьке – Жолобок. В даний район переміщені ще 6 одиниць бронетехніки – 2 БМП-2, 1 БТР-80 і 3 танка Т-64Б", - йдеться в повідомленні групи "Інформаційний спротив".

Читайте також: Бойовики в неділю обстрілювали Широкине чотири години, загинув один боєць "Донбасу" - "Азов"

Раніше повідомлялося, що бойовики активно ведуть "пристрілювальний" вогонь, намагаючись викликати відповідь українських військових.