UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донецьку журналістам запропонували помаранчеві жилети та міліціонерів для охорони

Донецька міліція запропонувала журналістам звертатися в управління МВС. Всім охочим видадуть яскраві жилети та співробітників для охорони: "Щоб не вийшло, як у Києві".

Головне управління МВС у Донецькій області запропонувало журналістам отримати помаранчеві жилети і хоче виділити міліціонерів для охорони під час висвітлення акції опозиції "Вставай, Україно" у Донецьку 31 травня.

"Ми проводимо так зване дослідження і для цього пропонуємо всім охочим журналістам, щоб не вийшло, як у Києві, звернутися у міліцію: отримати помаранчевий жилет і, якщо буде бажання журналіста, йому буде виділено міліціонера для охорони", - повідомили виданню "Острів" у прес-службі обласного ГУ МВС.

- Опозиція змінила місце проведення акції в Донецьку

Нагадаємо, 18 травня на вулиці Велика Житомирська у Києві сталося зіткнення між прихильниками опозиції, які вийшли на акцію "Вставай, Україно!", і групою бритоголових молодих людей спортивної статури, які прийшли з "антифашистського" мітингу Партії регіонів.

Побачивши журналістів, які знімали те, що відбувається, "спортсмени" заподіяли їм тілесні ушкодження. Постраждали кореспондентка 5-го каналу Ольга Сніцарчук і фотограф "Коммерсанта" Влад Содель.

Все це відбувалося неподалік від будівлі головного управління МВС у Києві у присутності співробітників міліції, які не діяли до останнього моменту.

Раніше Віталій Захарченко повідомив, що у МВС пройшло засідання експертної ради, на якому обговорювалося питання додаткового захисту журналістів.

"Ми також думали, що, можливо, куртки їм роздати такі, як у "даішників", тільки з написом "Преса". Але ви ж знаєте, наші провокатори наступного разу роздадуть таких курток більше, ніж журналістів у нас у державі", - сказав Захарченко. !zn

Читайте також:

Опозиція звинуватила регіоналів у намірі зірвати донецьку акцію "Вставай, Україно!"

Кличко вирішив не з'являтися в Донецьку в компанії Тягнибока

Добкін стверджує, що бюджетники ходять на "антифашистські" мітинги добровільно

Лідер Молодих регіонів: Хлопці спортивної зовнішності з мітингів 18 травня - це не ми