UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донецьку українську активістку прив'язали до "стовпа ганьби" і били ногами

Бойовики ДНР знущалися над жінкою, звинувативши її в шпигунстві на користь українських військових. Інцидент стався наступного дня після так званого "параду" українських полонених.

У Донецьку бойовики прив'язали жінку з українським прапором до стовпа і змусили тримати в руках табличку з написом "Вона вбиває наших дітей. Агент карателів".

Бойовики заявили, що жінка - шпигун, і вона наводить вогонь української артилерії. "Все, що з нею буде відбуватися, - заслужено", - цитує слова бойовика газета New York Times.

За словами журналістів, перехожі зупинялися на тротуарі жвавої вулиці Донецька, де встановлено КПП, в районі, відомому, як "Мотель". Люди виходили з машини, щоб плюнути в жінку, били її по обличчю і кидали помідорами. "Її коліна підігнулися. Вона з останніх сил намагалася сказати, що невинна і заперечно хитала головою", - йдеться в статті.

Ця сцена відбувалася наступного дня після так званого "параду" українських полонених, який влаштували у Донецьку бойовики ДНР.

Активісти співтовариства Євромайдан в Twitter пишуть, що жінка просто підійшла до КПП бойовиків з прапором України і стояла там.

Нагадаємо, 24 серпня терористи ДНР провели центральною вулицею Донецька ходу захоплених у заручники українських військових. Під час ходи, як випливає з відео, кілька десятків прихильників терористів вигукували на адресу українських військових образи, а потім розірвали кілька українських прапорів. Потім вулицею проїхали поливальні автомобілі комунального підприємства Донецької міської ради, які "вимивали вулицю після колони полонених". !zn