UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донецьку пройшла спільна нарада ватажків бойовиків, керівництва ФСБ і Нацгвардії РФ – розвідка

Російсько-терористичні війська вирішили наростити розвідку на донецькому напрямку.

у Донецьку в неділю, 12 червня, пройшла спільна нарада за участю ватажків так званої "ДНР" і начальницького складу підрозділів ФСБ і Федеральної служби військ національної гвардії РФ, свідчать дані української розвідки, опубліковані на сайті "Інформаційно-аналітичного центру національної безпеки України".

"На цій нараді було прийнято рішення про подальше нарощування розвідки в Авдіївський промзоні, в районі Донецького аеропорту, Красногорівці, Мар'їнці та Новотроїцькому", - йдеться в повідомленні.

Крім того, бойовики вирішили посилити тактичну групу в районі Мар'їнки додатковими підрозділами так званої "100-ї окремої мотострілкової бригади", розташованої в Донецьку.

За даними розвідки, з Донецька до Олександрівки було переміщено мотострілецький та вогневої взводи, а з Макіївки в Ясинуватій - реактивну артилерійську батарею "Градів".

Разом з тим, противник намагається витіснити сили АТО з вигідних позицій у районах Авдіївки, Мар'їнки і Новотроїцького.

Читайте також: Росія може активізувати військові дії в Донбасі в будь-який момент – Парубій

Перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.