UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донецьку проходить "марш", приурочений до річниці "референдуму"

Керівники підприємств Донецька отримали від бойовиків вказівку примусово вивести людей на святкування річниці референдуму, відзначають журналісти.

© Twitter/kh_reader
© Twitter/kh_reader
© Twitter/kh_reader
© Twitter/kh_reader
© Twitter/kh_reader
Агітбригади бойовики не надто "розбудили свідомість" місцевого населення

У Донецьку почалася приурочена до річниці "референдуму" хода, колона рухається по головній вулиці, очолюють її байкери, передає близьке до бойовиків Донецьке агентство новин.

За словами видання, не менше 10-ти тисяч мешканців з усіх міст і районів "республіки" зібралися на центральній вулиці Донецька, щоб пройти парадною колоною з прапорами і прапорами з символікою "ДНР".

Однак журналіст Олексій Мацука зазначає, що керівники підприємств Донецька отримали від бойовиків вказівку примусово вивести людей на святкування річниці референдуму".

"Сьогодні змушують всі підприємства Донецька виганяти людей на "свято" угруповання "ДНР", - повідомив він у Twitter.

Сьогодні змушують всі підприємства Донецька виганяти людей на "свято" угруповання "ДНР".

- Oleksiy Matsuka (@alexmazuka) 11 травня 2015

День "ЛНР" в самопроголошеній "республіці" відзначать 12 травня.

Читайте також: Терористи активно переміщують бойову техніку в центральні частині Донецька та Луганська – ІС

7 квітня проросійські активісти і прихильники федералізації України на засіданні Донецької ОДА зачитали акт про проголошення "Донецької народної республіки", а також прийняли рішення провести в Донецькій області референдум.

Активісти проросійських сил заблокували будівлю Донецької ОДА, вимагаючи на законодавчому рівні вивести регіон із складу України.

11 травня результатами "референдуму", представники "ДНР" і "ЛНР" оголосили про незалежність областей. А один з керівників "ДНР" диверсант Ігор Стрільців оголосив себе головнокомандуючим і заявив про початок антитерористичної операції проти українських силовиків.