UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донецьку безвісти зникли кілька десятків людей

Повідомлення про зникнення людей продовжують надходити з Донецька.

Сьогодні, 1 вересня, в Донецьку безвісти зникли ще кілька людей. В цілому, у зв'язку з подіями вчорашнього вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, пропали 19 осіб. Про це заявив регіональний координатор омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, сьогодні йому зателефонувала жінка і повідомила про зникнення її чоловіка і сина в Донецьку.

"19 безвісти зниклих поки. А також близько 50 затриманих, однак приблизно 10 вже відпустили", - розповів Лисянський.

За його інформацією, за затриманнями і арештами людей в ОРДЛО стоїть оперативний штаб МДБ "ДНР", який був створений для розслідування смерті Захарченка.

"Зараз, вони стверджують про 2 Диверсійно розвідувальні групи. І вже заявили про Український слід. Зараз у них проходять за даними ДРГ, 14 осіб. Поставлено завдання, після похорону Захарченка, які відбудуться завтра, 2 вересня, повністю оголосити громадськості про успішне завершення розслідування справи. Адвокатів "ДНР" і родичів у СІЗО Донецька не допускають. Зв'язок з місць позбавлення волі "ДНР" глушиться", - повідомив Лисянський.

Нагадаємо, вчора, 31 серпня, у кафе "Сепар" на бульварі Пушкіна в окупованому Донецьку від вибуху загинув ватажок бойовиків Олександр Захарченко.

В СБУ вважають, що Захарченко був убитий або в результаті кримінальних розборок, або ліквідований російськими спецслужбами.

В МЗС РФ очікувано звинуватили Київ в усуненні Захарченка, а Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за статтею "акт міжнародного тероризму".