UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донецьку активісти пікетували міліцію в знак солідарності з жителями Врадіївки

Присутні нагадали про те, що і в Донецькій області працівники міліції неодноразово здійснювали злочини, та не всі винні були покарані за свої правопорушення.

У Донецьку місцеві блогери та громадські активісти пікетували обласне управління МВС на знак солідарності з жителями Врадіївки, які збунтувалися проти "міліцейського свавілля".

Як передає кореспондент ZN.UA на мітинг, організований з допомогою соціальних мереж, зібралося близько п'ятдесяти учасників.

Присутні нагадали про те, що і в Донецькій області працівники міліції неодноразово здійснювали злочини, та не всі винні були покарані за свої правопорушення.

Крім того, учасники пікету вимагали відставки міністра МВС Віталія Захарченка, його заступника Віктора Дубовика (останній раніше очолював саме донецьку міліцію) і начальника ГУМВС України в Донецькій області Романа Романова.

- Відступати нікуди: за нами - Врадіївка

"Ми вважаємо, що ці панове після того, що сталося, не мають морального права займати свої посади", - заявив один з організаторів акції, блогер Денис Казанський.

У свою чергу, керівник прес-служби обласної міліції Ігор Дьомін зазначив, що донецькі правоохоронці засуджують дії своїх врадіївських колег, і борються з незаконними діями своїх співробітників. Зокрема, в цьому році з внутрішніх органів у Донецькій області за різні проступки і порушення звільнили 16 міліціонерів.

Нагадаємо, напередодні аналогічні акції пройшли в Харкові і Запоріжжі. !zn

Читати також:

Справу про ґвалтівників у погонах з Врадіївки буде слухати місцевий суд

У Харкові та Запоріжжі пройшли акції солідарності з жителями Врадіївки

Після подій у Врадіївці Азаров переконався в необхідності реформування правоохоронних органів

Суд заарештував заступника Врадіївського РВВС, який покривав злочини своїх підлеглих